Blog

Inici projecte Raspberry Pi: Mopidy + TEA5767 (Ràdio FM)

La idea principal és muntar un MPD, per aprofitar el Raspberry A que tinc de fa anys i el PiPlate LCD de Adafruit, ja posats em vaig decidir provar a veure si podia posar-hi ràdio FM (es poden posar per streaming, però em sembla millor que sigui per antena, per poder mirar el futbol)

Després de barallar-me amb milers de distribucions per a Raspberry (RaspiFy, Volumio, RuneAudio, Moode, PiMusicBox) arribo a la conclusió que el millor serà utilitzar una Raspbian pelada i posar-hi Mopidy, és un software que fa el mateix (PiMusicBox es basa en això) però independent d’una distribució empaquetat i blablabla, de moment sembla el més actiu.

De moment recopilo en aquesta entrada els enllaços que em poden fer servei:

TEA5767 FM radio digital tuner with Raspberry Pi 2 (part 1 of 3)

 

Arduino – Medidor de Pets – primers passos

Des de que em va arribar l’Arduino, he fet alguns experiments, com per exemple, la bola de drac que s’il·lumina o el Arduino temperatura i humitat (DHT11) + LCD (1602), però una de les tonteries que tenia en ment, era fer un medidor de pets. Ara que tinc ja una cosa una mica estable, us explicaré els primers passos.

El “projecte” se’m va acudir al veure que existien uns sensors de gas per a arduino, però com tot a la vida, algú ja havia fet… El fartòmetre!

I gràcies a això vaig saber cap a on tirar els fils, aconseguir un medidor de gas MQ-4 i aprofitar el display de 7 segments per donar un resultat de la potència del trunyo.

Consideracions:

  • Els sensors de gas, acostumen a registrar concentracions de particules de gas per milió ppm, però l’Arduino ho converteix (com és habitual en els seus pins Analògics) a uns valors que van de 0 a 1023.
  • Per covertir això ràpidament a un valor d’un sol dígit, ho fem fàcilment amb la funció d’arduino map().
  • Em falta descobrir si aquests valors seran significatius alhora de mesurar un pet, doncs potser els gasos humans no passen de 2000ppm :D (Em vaig comprar un medidor de gas incorrecte i fins que no m’arribi el bo, no podré fer testing ;))
  • Estic pensant en fer-ho més “divertit” i acurat, canviant el display de 7 segments, per una pantalla de nokia
    Hola Mundo

I sobretot, que no falti el “botón rojo” per a activar el sensor! :D

Material

  • Arduino Nano
  • Display 7 segments (o pantalla nokia 5110)
  • Sensor de gas metà MQ-4
  • Breadboard
  • Cables Dupont
  • Botó arcade

Referències

Arduino temperatura i humitat (DHT11) + LCD (1602)

Ahir vaig fer el meu primer experiment d’Arduino amb un Display LCD 1602 i un sensor de temperatura i humitat dels senzills DHT11, aquí us passo els enllaços que vaig fer servir.

El més interessant va ser, fer servir un propi port PWM d’Arduino, per poder regular el contrast del LCD, ja que no tenia cap potenciòmetre a mà.

Referències

Presentació de GameBoy Lands [Fotos]

El passat 16 de Gener, es va fer la presentació del magnífic còmic  GameBoy Lands de Juan Carlos Bonache, un artista como la copa de un pino! Un esdeveniment que com a friki de la GameBoy no em volia perdre i vaig portar algunes de les meves GameBoy a fer companyia al miler de consoles que va portar en Rafa Laguna (un plaer desvirtualitzar-lo també)

Fa temps que volia escriure això, per poder penjar les fotos de tal magne esdeveniment, així que… allà van! :D

25 anys de Game Boy a Europa

A l’estrena de la nova temporada del Generació Digital van dedicar un petit espai als 25 anys de la Game Boy a Europa, al que he tingut l’honor de participar, malgrat la meva Game Boy no fa 25 anys fins al juny! ;)

Com que em fa il·lusió que se’m tingui en consideració de friki de Game Boy a Catalunya, comparteixo el tall en qüestió :D

Aprofito per dir, que a l’homenatge també hi surt el Sr. Bonache i el seu còmic GameBoyLands, del que queden 10 dies per finalitzar i estem a poc d’arribar al 3er objectiu! animeu-vos que així tindrem 10 pàgines més! :D

Experiments amb Raspberry Pi

Experiments amb PiTFT

PiTft auto start x per la pantalla

Boot to X Windows on PiTFT

To enable booting straight to X windows on the PiTFT follow the steps below.  First make sure a display configuration which would conflict is not present by executing in a terminal on the Pi:

sudo mv /usr/share/X11/xorg.conf.d/99-fbturbo.conf ~

Don’t worry if the command fails with an error that the file doesn’t exist.  This failure is normal and should happen on a good PiTFT install.  You can ignore it and move on.

Next run the command below to open the nano text editor as root and create the file /usr/share/X11/xorg.conf.d/99-pitft.conf:

sudo nano /usr/share/X11/xorg.conf.d/99-pitft.conf

When the editor loads to a blank file, copy in the text below:

Section "Device"
    Identifier "Adafruit PiTFT"
    Driver "fbdev"
    Option "fbdev" "/dev/fb1"
EndSection

Then save the file by pressing Ctrl-O and then enter, and finally exit by pressing Ctrl-X.

The step above will create a configuration file which tells X windows that it should use the PiTFT framebuffer (located at /dev/fb1) by default when it runs.

At this point you can use the raspi-config tool to enable booting to desktop just like normal on the Pi.  Run the following command:

sudo raspi-config

Then pick the Enable Boot to Desktop/Scratch option and choose if you want to boot to the console, desktop, or scratch environment.  After exiting the tool and rebooting you should see the Pi load X windows on the PiTFT after (be patient it can take around 30 seconds to load).

If you want to disable booting to X, just use the raspi-config command again to choose the console boot option.

Font: https://learn.adafruit.com/adafruit-pitft-28-inch-resistive-touchscreen-display-raspberry-pi?view=all

Per Evitar el Screensaver

He seguit aquest manual:

www.lifehacker.com.au/2014/11/make-an-animated-gif-photo-frame-with-a-raspberry-pi/

al fil de Adafruit diuen moltes coses més (a veure si m’aguanta el meu)

https://learn.adafruit.com/raspi-animated-gif-picture-frame?view=all#making-changes

 PiTFT amb PyGame Menú per escollir scripts tàctil

Experiments amb la Càmera

Streaming Web

Un altre experiment que he fet, és el de muntar un streaming via web de la càmera, aprofitant el RPi A+ i la càmera infrarojos que m’he comprat. Aquest procés és realment molt senzill, gràcies a un manual que vaig trobar, configurarem MJPG per fer streaming via sequència d’imatges jpg (no vídeo) Amb auto execució en enjegar el RPi.

Un altre experiment que voldré fer és el de aconseguir el mateix, però amb stream de vídeo i poder-lo enviar a serveis com youtube.

(Com que tinc l’entrada a mitges i no l’enllestiré, copio els enllaços al respecte i au!)

XBMC

No té massa secret, però tenia una pestanya oberta amb un manual bastant complert, que no he pogut ni revisar. El publico a aquí de moment

Afegeixo també uns altres manuals:

 

Rom Hacks

Fa un temps que m’estic “aficionant” d’aquella manera als RomHacks que milloren els jocs o fins i tot, n’estic descobrint versions que proporcionen jocs “nous”.

Intentaré fer una llista dels que he conegut i que trobo interessants, sobretot perquè es basen en jocs que m’han marcat molt a la infància ;) Però us animo totalment a publicar-ne més si els coneixeu.

Super Mario Land Color Hack

Com a fan que sóc de la Game Boy, del Super Mario Land (el meu preferit) i de la Game Boy Color… què passa si ho ajuntem tot? :D Ja en vaig parlar al blog, però segueix mereixent un lloc a aquí :D

Link: Patch IPS

Metroid II Color

Corria un rumor fa anys, que Nintendo estava desenvolupant el Metroid II DX per a la Game Boy Color, crec que corria un prototip, que no he aconseguit baixar mai, però per sort, tenim 2 versions de romhacks que ens fan això:

Versió 1: Metroid Evolution – Update de Dan Davis – 2003 (Última modif. 2013)


Versió 2: Zman (Última modif. 2014)

Super Mario Land 2 Color

Aquest és una espina clavada que tinc, perquè com podeu imaginar, a mi les versions de Game Boy, m’agrada jugar-les a la GameBoy, però després de milers d’intents frustrats de copiar alguna de les 2 versions d’aquest hack al meu EverDrive, no aconsegueixo que s’executi correctament, pel que sembla només funcionen en emulador aquestes roms, cosa que li treuen l’encant que es mereixen :(

Alex Kidd in Radaxian Rumble

Alex Kidd, un altre mite de la infantesa, un que com el Tetris, tothom que ha compartit una consola, el té gravat a la retina, doncs tenim una Demo de moment, d’un set de nous nivells amb més dificultat del mític Alex Kidd in miracle World, de Master System.

Disculpeu, el vídeo esta funcionant en un emulador que no executa bé la rom.

Vídeo Correcte

Link: Web oficial

Metroid Rogue Down

Estigueu atents, perquè es rumoreja que l’estiu de 2015 estarà 100% acabat aquest romHack :D Que pretén ser una preqüela del Metroid de Nes.

Link: Fòrum oficial

The Legend of Zelda Parallel Worlds

No en se gran cosa d’aquest Zelda, tot just l’he conegut avui investigant emuladors per a Raspberry Pi. Es tracta d’un hack del Zelda de Snes A Link to the past

Link: Al IPS

The Legend of Zelda Challenge: Outlands

Un altre que no conec, basat en el Zelda de NES. Juntament amb molts altres, primer hauria d’acabar els Originals abans de posar-m’hi :D

Link: Site Oficial

EDIT

Mario Frustration

M’havia oblidat una  joia dels rom hacks, el vaig conèixer ja al 2007 i s’ha de tenir per a qualsevol Fan de Mario

Fa tan temps que no en recordo l’origen, però segur que si busqueu Mario Frustration trobeu el patch necessari ;)

EDIT2:

La cosa creix! :D He trobat un altre hack interessant

New Super Mario Bros Origins

De què va? doncs senzill, és una versió per a DS, del Super Mario Bros original, més els nivells de Lost Levels, fets amb el motor de New Super Mario Bros.

Link: Descarregar Patch