Càmera infrarojos Raspberry Pi

L’altre dia van passar els reis del Raspberry Pi per casa meva :D i em van dur un munt de joguines.

Una d’elles, la càmera infrarojos de Raspberry Pi. Que la vaig comprar sense saber ni idea què fer ni com ni tenir ni cap mena d’idea de càmeres on-line i menys infrarojos. D’aquí que sigui una joguina molt prometedora.

A continuació intentaré explicar breument el que he après en 2 dies i els manuals que he trobat per muntar diferents serveis de stream de vídeo (La meva primera prova era simplement poder veure una habitació amb les llums apagades)

Primer de tot he de dir, que he descobert (gràcies a la meva ignorància) que no n’hi ha prou amb una càmera infrarojos, que necessitem també un focus infraroig, és a dir, el que podríem dir “llanterna de llum infraroja” una llum que nosaltres no veurem, però la càmera si. Perquè si no, per més que tinguem la càmera funcionant i els llums apagats, no veurem res. No sabeu la desil·lusió que em vaig endur al descobrir-ho. Ja estic mirant de comprar un panell de LED infraroig a DealExtreme per a veure si el puc acoplar directament.

Una altra cosa que em va sorprendre, era el plastiquet blau que venia dins del paquet de la càmera, què era allò? un simple protector? Doncs no! resulta que serveix per poder controlar la salut de les nostres plantes, gràcies als infrarojos i aquest filtre. Com que jo no en tinc ni idea, us passo l’enllaç que ho explica.

What’s that blue thing doing here?
What’s that blue thing doing here?

Enllaços:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *